Tort de lamaie - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort de lamaie

Tort de lamaie

Ingrediente:

  • 4 ouă;
  • 400 g zahăr pudră;
  • 8 linguri de apă;
  • 200 g faină;
  • 200 ml faină;
  • 150 g unt;
  • praf de copt;
  • zeama şi coajă  de la o lămâie;

Mod de preparare:

Se freacă 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr şi cu 4 linguri de apă, care se toarnă treptat până devin spumă. Separat se bat albuşurile cu 4 linguri de apă turnate treptat, până se face o spumă,  Se amestecă totul cu faină praful de copt, zeama şi coaja de la o jumătate de lămâie şi se dă la cuptor potrivit.

Crema se face pe foc mic, din lapte şi 2 linguri de faină, până devine o cremă groasă. Se adaugă untul, se freacă bine, se adaugă restul de 200 g zahăr şi se fierbe încă 5 minute.

Se amestecă mereu, până se răcoreşte.

Se pun coaja şi zeama de la cealaltă jumătate de lămâie şi facultativ, 2 gălbenuşuri.

Se taie blatul în două, se umple cu cremă, se îmbracă cu cremă păstrată dinainte şi se ornează cu sferturi de felii de lămâie tăiate foarte fin.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Dobos Tort II Ingrediente Blat: 5 gălbenuşuri; 125 g zahăr; 5 linguri de faină; 5 albuşuri spumă; Ingrediente […]
  • Tort de cacao II Ingrediente Blat:   un ou; 50 g unt; un pahar cu lapte; un pahar cu zahar; praf de […]
  • Trufa-Tort Ingrediente: 100 g cacao; 8 ouă; 400 g zahăr pudră; 100 ml apă; o lingură de faină; 350 g […]
  • Tort cu Mere Ingrediente Blat: 120 g zahar pudra; 240 g untl 360 g faina; 2 oua; 2 kg mere; 50 h […]
  • Tort Glace Ingrediente Blat: 2 oua; 2 linguri de apa; 100 g zahar; un pacheţel de zahăr vanilat; 80 g […]

Comentarii: Tort de lamaie

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player