Ingrediente:
- 4 ouă;
- 400 g zahăr pudră;
- 8 linguri de apă;
- 200 g faină;
- 200 ml faină;
- 150 g unt;
- praf de copt;
- zeama şi coajă de la o lămâie;
Mod de preparare:
Se freacă 4 gălbenuşuri cu 200 g zahăr şi cu 4 linguri de apă, care se toarnă treptat până devin spumă. Separat se bat albuşurile cu 4 linguri de apă turnate treptat, până se face o spumă, Se amestecă totul cu faină praful de copt, zeama şi coaja de la o jumătate de lămâie şi se dă la cuptor potrivit.
Crema se face pe foc mic, din lapte şi 2 linguri de faină, până devine o cremă groasă. Se adaugă untul, se freacă bine, se adaugă restul de 200 g zahăr şi se fierbe încă 5 minute.
Se amestecă mereu, până se răcoreşte.
Se pun coaja şi zeama de la cealaltă jumătate de lămâie şi facultativ, 2 gălbenuşuri.
Se taie blatul în două, se umple cu cremă, se îmbracă cu cremă păstrată dinainte şi se ornează cu sferturi de felii de lămâie tăiate foarte fin.