Tort de Spuma - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Tort de Spuma

Tort de Spuma

Ingrediente:

  • 7 albuşuri de ou;
  • 250 g zahăr pudră;
  • o ceaşcă de cafea rece foarte concentrată;
  • 120 g faină;
  • 100 g unt;
  • coaja de lămâie;
  • 50 g migdale;

Mod de preparare:

Se bat albuşurile foarte tare, se adaugă uşor coaja rasă de lămâie, zaharul, faină si cafeaua. Se amestecă uşor şi se adaugă untul topit şi călduţ.

Se unge o formă cu unt, se presară cu faină, se toarnă compoziţia şi se coace la foc moale circa 45 de minute.

Se decorează înfigând pe suprafaţa lui migdale tăiată în fâsâii lunguieţe.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de Nuci III Ingrediente Blat: 3 ouă; 120 g zahăr; 1/2 pahar cu lichior sau rom; o lingură de nescafe; 8 […]
  • Tort Bicolor Ingrediente Blat I: 6 albuşuri; 100 g zahăr; 2 linguri pesmet fin; Ingrediente Blat II: 6 […]
  • Tort Moca de Nuci Ingrediente: 6 ouă; 150 g unt; 200 g zahăr; un păhărel cu rom; 250 g nuci curăţate; o lingură […]
  • Tort de Nescafe Ingrediente: 100 g nuci curăţate; 125 g faină; 125 g unt; 125 g zahăr; 2 ouă; 2 linguri de […]
  • Tort cu migdale     Ingrediente Blat: 125 g unt; 50 g faină; 100 g migdale; 3 ouă; 125 g […]

1 Comment

  1. Radu says:

    Acum nu o sa spun ca o sa ma apuc eu de gatit, dar suna foarte bine reteta. Trebuie sa discut cu femeile din casa si sa se apuce de tortuit.

Comentarii: Tort de Spuma

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player