Tort din piscoturi de sampanie cu spuma de zmeura - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort din piscoturi de sampanie cu spuma de zmeura

Tort din piscoturi de sampanie cu spuma de zmeura

Ingrediente:

  • 300 g piscoturi de sampanie;
  • 250 g zmeura;
  • 250 g zahar pudra;
  • 2 albusuri;
  • zeama de la jumatate de lamaie;
  • un pahar cu lapte;

Mod de preparare:

Albusurile , zmeura curatata, spalata si bine scursa de apa, zeama de lamaie si zaharul se bat impreauna cu telul pana se obtine o spuma deasa cu culoare roz. Spuma trebuie sa fie atat de tare incat, rasturnand vasul in care a fost facuta,sa nu se clinteasca.

Se stropesc usor piscoturile cu lapte si se aseaza pe un platou in straturi alternative cu spuma.

Se garniseste tortul cu zmeura cruda si se tine la rece circa o ora inainte de a-l servi.

Felia de tort poate fi servita impreauna cu o portie de inghetata de vanilie din comert.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de Ciocolata IV Ingrediente Blat: 7-8 oua; 250 g zahar; 80 g cacao; coaja de la o lamaie; putin […]
  • Tort de biscuiti cu cacao II Ingrediente: 100 g  biscuiti cu cacao; 500-600 g frisca; dulceata de visine; 50 grame de […]
  • Tort de biscuiti cu cafea II Ingrediente:  250 g biscuiti; o cana cu lapte indulcit; 3 oua; 150 g zahar; 2 linguri de […]
  • Tort de cacao II Ingrediente Blat:   un ou; 50 g unt; un pahar cu lapte; un pahar cu zahar; praf de […]
  • Tort de Ciocolata III Ingrediente Blat: 100 g cacao; 100 g zahar; 75 g unt; 3 oua; 125 g faina; sare; ciocolata […]

Comentarii: Tort din piscoturi de sampanie cu spuma de zmeura

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player