Ingrediente Blat:
- 2 oua;
- 2 linguri de apa;
- 100 g zahar;
- un pacheţel de zahăr vanilat;
- 80 g faina;
- un praf de copt;
Ingrediente îngheţată:
- 500 g fragi;
- 3/8 l apa;
- 200 g zahar;
- 20 faina;
- 1-2 linguri de suc de lămâie;
- Ingrediente pentru ornat:
- 250 g frişcă;
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă împreună cu apa rece. Se adaugă zaharul ploaie împreună cu zaharul vanilat si se continua a se bate, apoi se amesteca si gălbenuşurile. Faina cu praful de copt se cern si se incorporează in restul compoziţiei. Se lucrează pasta obţinuta si se varsă într-o forma de chec, care se da la cuptor potrivit 20 de minute.
Intre timp , se prepara îngheţata pasând fragii prin strecurătoare pentru a obţine un piure, Separat, se fierbe apa cu zaharul si se leagă cu faina diluata in prealabil.
Se incorporează piureul de fragi si sucul de lămâie in chec si se da la frigider.
Blatul se aşează pe un platou dreptunghiular, deasupra se răstoarnă îngheţata iar peste îngheţată se garniseşte cu frişcă si cu fragi întregi.