Tort “Luciana” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort “Luciana”

Tort “Luciana”

Ingrediente Blat:

  • 3 linguri de zahăr pudră;
  • un ou;
  • 3 linguri de untdelemn;
  • o linguriţă de amoniac dizolvat în puţin lapte;
  • 200 g faină;

Ingrediente Cremă:

  • 50 g nuci date prin maşină;
  • 6 linguri de zahăr;
  • o lingură de cafea;
  • un pahar cu lapte;
  • 100 g unt;
  • o lingură de cacao;

Mod de preparare:

Se freacă zahărul cu oul, se toarnă treptat untdelemnul, amoniacul şi faină.

Se coace la foc potrivit în tava unsă.

Se taie în trei foi, care se umplu cu cremă, apoi se pudrează cu cacao.

Se fierb nucile în lapte împreună cu zahărul şi cafeaua timp de 20 de minute. După ce se răcoresc, se freacă cu untul şi cacaua.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de Ciocolata IV Ingrediente Blat: 7-8 oua; 250 g zahar; 80 g cacao; coaja de la o lamaie; putin […]
  • Tort de Nuci Ingrediente Blat: 10 gălbenuşuri; 10 linguri de zahăr; 250 g nuci date prin maşină; Ingrediente […]
  • Tort de Ciocolata III Ingrediente Blat: 100 g cacao; 100 g zahar; 75 g unt; 3 oua; 125 g faina; sare; ciocolata […]
  • Tort de ciocolata Ingrediente: Blatul:   10 ouă; 10 linguri de zahăr tos; 3 linguri de cacao; 7 linguri […]
  • Tort cu Mere Ingrediente Blat: 120 g zahar pudra; 240 g untl 360 g faina; 2 oua; 2 kg mere; 50 h […]

Comentarii: Tort “Luciana”

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player