Ingrediente:
- 6 ouă;
- 150 g unt;
- 200 g zahăr;
- un păhărel cu rom;
- 250 g nuci curăţate;
- o lingură de nescafe;
- 6 biscuiţi ;
- 100 g frişcă;
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă foarte tare si se sfărâma biscuiţi. Se păstrează 12 nuci întregi pentru garnitură şi se taie bucăţi celelalte nuci.
Se încălzeşte cuptorul dinainte şi se bat gălbenuşurile cu zahărul, romul , nescafe-ul şi untul topit uşor. Se adaugă biscuiţi sfărmaţi cu nucile tăiate iar albuşurile se incorporează uşor.
Se unge o formă cu unt, se toarnă în ea compoziţia şi se coace la foc domol, în cuptorul dinainte încălzit.
Când se răcesc, se garniseşte cu frişcă şi nuci întregi.