Tort Moca de Nuci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Tort Moca de Nuci

Tort Moca de Nuci

Ingrediente:

  • 6 ouă;
  • 150 g unt;
  • 200 g zahăr;
  • un păhărel cu rom;
  • 250 g nuci curăţate;
  • o lingură de nescafe;
  • 6 biscuiţi ;
  • 100 g frişcă;

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă foarte tare si se sfărâma biscuiţi. Se păstrează 12 nuci întregi pentru garnitură şi se taie bucăţi celelalte nuci.

Se încălzeşte cuptorul dinainte şi se bat gălbenuşurile cu zahărul, romul , nescafe-ul şi untul topit uşor. Se adaugă biscuiţi sfărmaţi cu nucile tăiate iar albuşurile se incorporează uşor.

Se unge o formă cu unt, se toarnă în ea compoziţia şi se coace la foc domol, în cuptorul dinainte încălzit.

Când se răcesc, se garniseşte cu frişcă şi nuci întregi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de Nuci III Ingrediente Blat: 3 ouă; 120 g zahăr; 1/2 pahar cu lichior sau rom; o lingură de nescafe; 8 […]
  • Tort de Nuci Ingrediente Blat: 10 gălbenuşuri; 10 linguri de zahăr; 250 g nuci date prin maşină; Ingrediente […]
  • Tort Bicolor Ingrediente Blat I: 6 albuşuri; 100 g zahăr; 2 linguri pesmet fin; Ingrediente Blat II: 6 […]
  • Tort de Spuma Ingrediente: 7 albuşuri de ou; 250 g zahăr pudră; o ceaşcă de cafea rece foarte concentrată; 120 g […]
  • Tort de Nescafe Ingrediente: 100 g nuci curăţate; 125 g faină; 125 g unt; 125 g zahăr; 2 ouă; 2 linguri de […]

Comentarii: Tort Moca de Nuci

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player