Ingrediente Blat:
- 1/2 ceaşcă de unt;
- 1 ceaşcă de zahăr;
- 2 ouă;
- 1/2 ceaşcă de cafea praf;
- 2 ceste cu faină;
- 3 linguri de praf de copt;
- praf de sare;
- zahăr vanilat;
Ingrediente Cremă:
- 30 g cafea praf;
- 100 g apă clocotită;
- 2 ouă;
- 100 g zahăr;
- 125 g unt;
Mod de preparare:
Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, sarea,gălbenuşurile cafeaua praf(câte puţin), jumătatea de faină, praful de copt, vanilia. Se freacă totul bine, se pun albuşurile spumă şi restul de faină, se coace în forma unsă cu unt, la foc potrivit.
Mod de preparare Cremă:
Se toarnă apă clocotită peste cafea( nu trebuie să fiarbă)m se lasă să se răcească, strecoară prin tifon apoi se bate pe foc slab cu ouăle integri şi cu zahărul până se îngroaşă. Se pune la răcit, se amestecă cu untul spumă.
Se unge tortul la mijloc şi deasupra.