Tort moca - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Tort moca

Tort moca

Ingrediente Blat:

  • 1/2 ceaşcă de unt;
  • 1 ceaşcă de zahăr;
  • 2 ouă;
  • 1/2 ceaşcă de cafea praf;
  • 2 ceste cu faină;
  • 3 linguri de praf de copt;
  • praf de sare;
  • zahăr vanilat;

Ingrediente Cremă:

  • 30 g cafea praf;
  • 100 g apă clocotită;
  • 2 ouă;
  • 100 g zahăr;
  • 125 g unt;

Mod de preparare:

Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, sarea,gălbenuşurile cafeaua praf(câte puţin), jumătatea de faină, praful de copt, vanilia. Se freacă totul bine, se pun albuşurile spumă şi restul de faină, se coace în forma unsă cu unt, la foc potrivit.

Mod de preparare Cremă:

Se toarnă apă clocotită peste cafea( nu trebuie să fiarbă)m se lasă să se răcească, strecoară prin tifon apoi se bate pe foc slab cu ouăle integri şi cu zahărul până se îngroaşă. Se pune la răcit, se amestecă cu untul spumă.

Se unge tortul la mijloc şi deasupra.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort Bezea Ingrediente Tort: un pahar cu unt; un pahar cu faină; un pahar cu nuci râşnite; Ingrediente […]
  • Tort Glace Ingrediente Blat: 2 oua; 2 linguri de apa; 100 g zahar; un pacheţel de zahăr vanilat; 80 g […]
  • Tort cu rahat Ingrediente Blat: 5 ouă; 8 linguri de zahăr; 8 linguri de  faină; praf de copt; 3 linguri […]
  • Dobos Tort II Ingrediente Blat: 5 gălbenuşuri; 125 g zahăr; 5 linguri de faină; 5 albuşuri spumă; Ingrediente […]
  • Tort cu ciocolata amaruie Ingrediete: 6 oua 150 gr zahar 30 ml ulei 1 praf de copt 150 gr faina 20 gr cacao sare 3 […]

Comentarii: Tort moca

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player