Tort “Ziza” - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Tort “Ziza”

Tort “Ziza”

Ingrediente blat:

  • 6 albusuri;
  • 350 g zahar;
  • 200 g nuci pisate;

Ingrediente crema:

  • 200 g zahar;
  • 6 galbenusuri;
  • 50 g cacao;
  • 200 g unt;

Mod de preparare:

Cele 6 albusuri impreuna cu 350 g zahar se bat pe marginea aragazului pana se obtine un amestec moale ca pentru bezele. Se adauga nucile pisate si se toarna in tava aragazului unsa cu unt si tapetata cu hartie. Cand se raceste, se taie in lungul tavii de trei ori, obtinand 3 foi dreptunhiulare, care se ung cu umatoarea crema : se freaca zaharul cu galbenusuri pana se abesc, apoi se freaca zaharul cu galbenusurile pana se albesc, apoi se adauga cacao si untul frecat spuma separat.

Se imbraca cu crema si se garniseste dupa dorinta.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de ciocolata Ingrediente: Blatul:   10 ouă; 10 linguri de zahăr tos; 3 linguri de cacao; 7 linguri […]
  • Tort de Ciocolata IV Ingrediente Blat: 7-8 oua; 250 g zahar; 80 g cacao; coaja de la o lamaie; putin […]
  • Tort “Marta” Ingrediente: un pachet de foi "Marta"; 500 g frisca; o cescuita de sirop de […]
  • Tort “Meringue” Ingrediente: un pachet de foi "marta"; 200 g unt; 100 g cacao; 3 oua; 200 g zahar […]
  • Tort “Marta” cu crema de cacao Ingrediente: un pachet de foi "Marta"; Ingrediente crema: 4 linguri de lapte praf; 4 […]

Comentarii: Tort “Ziza”

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player