Torturi din piscouri de sampanie cu crema de vanile - RETETE CULINARE

Retete culinare » Torturi » Torturi din piscouri de sampanie cu crema de vanile

Torturi din piscouri de sampanie cu crema de vanile

Ingrediente:

  • 300 g piscoturi;
  • un paharel de rom;
  • bobabe din dulceata;
  • 150 g frisca;

Crema:

  • 4 galbenusuri;
  • 2 linguri de faina;
  • 4 linguri de zahar;
  • un baton de vanilie;
  • 500 g lapte;

Mod de preparare:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina si la  urma laptele si vanilia taiata bucatele. Se pun intr-un vas pe foc si se amesteca galbenusurile pana se ingroasa.

Pe un platou de tort se aseaza alternativ un rand de piscoturi inmuiate in rom diluat cu apa si un strat de crema : se termina cu un rand de piscoturi.

Se garniseste cu frisca si cu boabe din dulceata sau numai cu fructe de sezon.Se da la rece.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort cu biscuiti IV Ingrediente: 250 g unt g ; un pahar de zahar ; un sfert de pahar cu apa; 50 g cacao; 30 de […]
  • Tort cu crema de vanilie Ingrediente: un pachet de foi de tort. Ingrediente crema: 1/2 l lapte; 140 g zahar ; 4 […]
  • Tort din piscoturi de sampanie cu portocale Ingrediente: o portocala; 300 g piscoturi de sampanie; 200 g unt; 4 oua; 200 g zahar; o […]
  • Tort cu Mere Ingrediente Blat: 120 g zahar pudra; 240 g untl 360 g faina; 2 oua; 2 kg mere; 50 h […]
  • Tort cu Caise Ingrediente: 400 g piscoturi de sampanie; un kg compot de caise; 4 kg de frisca; dulceata de […]

Comentarii: Torturi din piscouri de sampanie cu crema de vanile

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player