Trufa-Tort - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Trufa-Tort

Trufa-Tort

Ingrediente:

  • 100 g cacao;
  • 8 ouă;
  • 400 g zahăr pudră;
  • 100 ml apă;
  • o lingură de faină;
  • 350 g unt;

Mod de preparare:

Se amestecă cacaua cu zahărul şi făina, se toarnă apă, se pune p foc, se lasă să clocotească de câteva ori, se ia de p foc şi se amestecă în continuare până la răcire. Se adăuga pe foc şi se amestecă în continuare până la răcire. Se adăuga pe rând cele 8 gălbenuşuri.

O treime din compoziţie se amestecă cu 4 albuşuri bătute spumă, se toarnă într-o formă unsă cu unt şi se coace la foc potrivit circa 15 minute.

În compoziţia rămasă se amestecă untul frecat spumă şi cele 4 albuşuri rămase, de asemenea bătute spumă.

Se toarnă peste blatul copt şi răcit şi se dă la rece.

Tortul se poate face rotund sau dreptunghiular, în formă de chec.

După gust, se poate îmbrăca cu frişcă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Tort de lamaie Ingrediente: 4 ouă; 400 g zahăr pudră; 8 linguri de apă; 200 g faină; 200 ml faină; 150 g […]
  • Tort cu ciocolata amaruie Ingrediete: 6 oua 150 gr zahar 30 ml ulei 1 praf de copt 150 gr faina 20 gr cacao sare 3 […]
  • Tort Bezea Ingrediente Tort: un pahar cu unt; un pahar cu faină; un pahar cu nuci râşnite; Ingrediente […]
  • Tort moca Ingrediente Blat: 1/2 ceaşcă de unt; 1 ceaşcă de zahăr; 2 ouă; 1/2 ceaşcă de cafea praf; 2 ceste […]
  • Tort “Mirela” II Ingrediente: 400 g rahat; 100 g unt; o lamaie; un pachet de foi […]

Comentarii: Trufa-Tort

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player