Trufe - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Trufe

Trufe

Ingrediente:

  • 100 g cacao;
  • 1/2 ceaşcă cu cafea foarte concentrată;
  • 5 linguri cu unt;
  • 50 g migdale tăiate;
  • 1 albuş de ou;
  • puţin zahăr pudră.

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă tare, se amestecă cacao în cafea pe foc şi se adaugă untul. Se ia de pe foc şi se adaugă migdalele şi albuşurile bătute. Se lasă să se odihnească această pastă trei ore.

Se pudrează cu zahăr o planşetă, pe care se rulează pasta.

Se taie în rondele de 1-2 cm.

Cu mainile pudrate cu zahăr se formează mingiuţe din fiecare rondelă şi se dau prin pudră de cacao.

Se lasă o zi să se usuce.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Trufe cu cafea Ingrediente: 1 gălbenuş de ou; 250 g zahăr pudră; 250 g unt; 1 linguriţă cu esenţă de cafea (sau […]
  • Trufe II Ingrediente: 100 g cacao; 200 g zahăr; puţină apă; 200 g unt; 1/4 kg nuci date prin […]
  • Trufe cu alune Ingrediente: 100 g unt; 150 g zahăr pudră; 3 gălbenuşuri; 2 linguri cu nescafe; 50 g alune; 50 […]
  • Ciocolata de casa Ingrediente: 150 g unt; 250 g lapte praf; 100 g cacao; 500 g zahăr; 0,150 l […]
  • Prajitura cu crema si bezea Ingrediente: 500 g făină; 200 g zahăr; 4 gălbenuşuri; 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat; 150 […]

Comentarii: Trufe

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player