Turta de praz - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Torturi » Turta de praz

Turta de praz

Ingrediente:

  • 6 fire frumoase de praz
  • 1 lingura de unt
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 150 g faina
  • 1 out
  • unt cat o nuca

Mod de preparare:

Se face un aluat dintr-un ou, faina cat se cere putin unt. Se taie marunt prazul si se moaie intr-o tigaie cu o lingura de unt. Se pune sare si piper. Se da la o pare si dupa ce s-a racorit, se amesteca cu un ou. Se intinde o foaie de aluat , se imbraca o forma de turta, se pune prazul si se acopera cu o foaie rotunda de aluat. Se unge cu ot, se dala cuptor, pana se rumeneste deasupra. Se serveste fierbinte, cu salata. Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Turta dulce II Ingrediente : 375 g faina; 100 g zahar; 250 g miere de albine; 3 oua; 100 ml ulei; putin […]
  • Turta Dulce IV Ingrediente: 3 oua; 100 g zahar; 300 g faina; un pahar cu miere; putin bicarbonat; o lingura […]
  • Turta dulce III Ingredinte: un pahar cu miere de albine; un pahar cu zahar pudra; 4 oua; 4 pahare cu faina; o […]
  • Turta dulce cu Crema Ingrediente Crema: un ou frecat cu foarte putin zahar; 150 g zahar; 30 g unt; 2 linguri cu […]
  • Turte traditionale de Craciun Ingrediente: Foile : apa sare faina(eu am facut jumatate kg de faina si mi-au iesit pentru 3 […]

Comentarii: Turta de praz

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player