Ingrediente:
- 350 g miere;
- 350 g făină;
- 3 ouă;
- 3 linguri zahăr;
- 1/2 linguriţă bicarbonat;
- un vârf de linguriţă de scorţişoară;
- un vârf de linguriţă de cuişoare;
- 1 lingură rom;
- 1 lingură ulei;
- 3/4 pahar de nuci;
- unt sau ulei pentru uns tava;
Mod de preparare:
Se pune mierea în vasul în care se va pregăti compoziţia şi se amestecă pe marginea maşinii până se moaie. Se dă la o parte, se pune zahărul, făina cernută, câte puţin odată. şi după ce s-a mai răcorit, ouăle întregi, pe rând.
Se freacă totul bine, se mai adaugă bicarbonatul proaspăt cernut, apoi cuişoare şi scortişoară pisată, rom, ulei şi nuci curăţite, nesfărâmate.
Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia, se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.
[…] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Turta Dulce http://www.la-cratita.ro/turta-dulce-2/ […]