Ingrediente :
- 375 g faina;
- 100 g zahar;
- 250 g miere de albine;
- 3 oua;
- 100 ml ulei;
- putin bicarbonat;
- 150 g nuci;
- 100 g rahat;
- 50 ml rom;
- putina scortisoare;
- 3 cuisoare;
- coaja de lamaie;
Mod de preparare:
Se incalzeste mierea, se lasa sa se raceasca putin ca sa nu taie ouale. Se freaca pe baie de apa galbenusurile cu 2/3 din zahar. Dupa ce acesta s-a dizolvat, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul, mirodeniile si albusurile batute spuma cu restul de zahar.La urma, se pun faina si nucile taiate in lung. Se amesteca totul bine si se toarna in forma tapetata cu hartie unsa.
Deasupra se aseaza rahatul tavalit in putina faina. Se preseaza cu lingura pentru a-l introduce in compozitie. Se coace la foc foarte slab.