Ingrediente:
Foile :
apa
sare
faina(eu am facut jumatate kg de faina si mi-au iesit pentru 3 castronele)
Siropul:
apa
arome(rom,coaja lamaie-portocale,vanilie)
zahar
un pic sare
Umplutura:
nuci macinate
zahar
Mod de preparare:
Se face aluatul fara sa-l lasam la crescut si facem foile(foarte,foarte subtiri)pe care le coacem (pe plita,tava ce avem fara sa punem nimic,ca si cuma am coace o turta.
Multi fac din foile de placinta ca e un pic de munca la intins(asta ca sa va dati seama cam cat de subtiri trebuie sa iasa foile)
Siropul:
Intr-o oala mai mare punem apa la fiert si cand e gata fiarta adaugam arome(zahar dupa gust,coaja rasa de lamaie si portocale,rom,vanilie,ce vrem).Dam focul la mic si incepem sa umplem turtele.
Punem foaie cu foaie in apa(nu toate odata ca se flescaiesc)cate una si le lasam cat sa se inmoaie foarte putin,le scurgem cu paleta,iar intr-un vas punem mai intai un strat de nuci amestecate cu zahar si peste foile inmuiate,iar un strat de nuci din abundenta si tot asa pana la inaltimea care-o doriti(eu am pus 4 straturi)
Printre ele e bine sa mai punem si zahar daca preferati mai dulce si coaja de lamaie – portocala.
Ultimul strat va fi cu nuca si zaharul,dam la rec,se servesc a 2 a zi.
Pofta buna !
Cred ca am sa incerc aceasta reteta cat de curand. Nu mai am rabdare pana la Craciun, asa ca am sa fac o mica surpriza familiei.