Ingrediente:
- masline 1/2kg;
- supa dub 1.5kg de carne de vaca;
- sos de ceapa;
- 1 pahar de vin;
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Se pune 1/2 kg masline in apa rece sa stea peste noapte pentru desarat. Se fierbe 1,5kg carne vaca; cand este gata, se scoate si se taie bucati si se prajeste intr-o lingura de ulei fierbinte, se adauga maslinele si sosul de ceapa (rantas din 1.5linguri unt+2 linguri faina), se rumeneste, se adauga 2 cepe taiate marunt si o lingura zahar, se adauga sare, apa rece (supa), amestecand continuu si lasand sa fiarba 10 minute, apoi se adauga 2 linguri smantana si 2-3 linguri otet, in care se pune 1 pahar de vin si patrunjel verde tocat, lasand sa fiarba pana scade zeama ca un sos potrivit. Se serveste calda.