Vacuta cu masline - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Vacuta cu masline

Vacuta cu masline

Ingrediente:

  • masline 1/2kg;
  • supa dub 1.5kg de carne de vaca;
  • sos de ceapa;
  • 1 pahar de vin;
  • patrunjel verde

Mod de preparare:
Se pune 1/2 kg masline in apa rece sa stea peste noapte pentru desarat. Se fierbe 1,5kg carne vaca; cand este gata, se scoate si se taie bucati si se prajeste intr-o lingura de ulei fierbinte, se adauga maslinele si sosul de ceapa (rantas din 1.5linguri unt+2 linguri faina), se rumeneste, se adauga 2 cepe taiate marunt si o lingura zahar, se adauga sare, apa rece (supa), amestecand continuu si lasand sa fiarba 10 minute, apoi se adauga 2 linguri smantana si 2-3 linguri otet, in care se pune 1 pahar de vin si patrunjel verde tocat, lasand sa fiarba pana scade zeama ca un sos potrivit. Se serveste calda.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Clatite pane umplute cu carne Ingrediente: foi de clatite: 350g faina; 500ml lapte; 250g oua; zahar 40g; 100ml […]
  • Porumbei cu masline Ingrediente 3 porumbei 1 lingura de untura 2 cesti zeama de carne 1/2 lingura de faina 12 […]
  • Ficat american Ingrediente: ficat de vaca sau de porc 6 bucati a cate 120g; unt(margarina) 60g; sunca 6 felii; 1 […]
  • Salata de masline Ingrediente: 150 gr masline; 100 gr miez de paine; 100 ml ulei; lamaie sau otet; 1ceapa […]
  • Friptura lioneza Ingrediente: 6 bucati de carne de porc a 125g fiecare; unt sau margarina 40g; faina 20g; bulion 2 […]

Comentarii: Vacuta cu masline

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player