Ingrediente:
- o varză(circa 1,5 kg) tocată;
- 2 cepe roşii tocate;
- 2-3 mere tăiate felii;
- 2-3 sfecle curăţate şi tăiate felii subţiri;
- 500 ml vin roşu;
- 200 g stafide;
- 500 ml supă de legume;
- 2 linguri zahăr;
- 1/2 linguri scorţişoară;
- 4 linguri oţet de vin roşu;
- 150 g margarină;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Într-un bol se amestecă zahărul, scorţişoara, sarea şi piperul.
Un vas cu suprafaţă mare se unge cu jumătate din cantitatea de margarină. Se formează straturi subţiri de varză roşie şi de ceapă roşie tocate, felii de măr şi sfeclă, deasupra se presară o parte din stafide şi o parte din amestecul de condimente preparat în bol.
Se repetă aranjarea straturilor(ultimul va fi din varza roşie tocată).
Într-un castron se amestecă vinul roşu cu supă de legume şi oţetul. Tot amestecul se toarnă peste straturile de legume şi fructe din vasul mare.
Deasupra, se pun cuburi din margarină rămasă, vasul se acoperă şi se băga în cuptor preîncălzit pentru 40-50 de minute, la foc iute.
După acest interval, se descoperă vasul şi se mai lasă 10-15 minute în cuptor, la foc domol, apoi se serveşte.