Varzari - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Varzari

Varzari

Ingrediente:

  • 1/2 ceaşcă ulei;
  • 1/2 ceaşcă apă;
  • sare;
  • făină;

Umplutura:

  • 1 varză mică murată;
  • 2 linguri ulei;
  • piper;

Mod de preparare:

Se face un aluat din jumătate ceaşcă de ulei, jumătate ceaşcă de apă, sare şi făină cât cuprinde. Aluatul trebuie să fie potrivit de moale. Se frământă bine şi se lasă să se odihnească un sfert de oră, acoperit cu un şervet.

Din timp se taie mărunt varza murată, se scurge bine de zeamă şi se prăjeşte uşor cu două linguri de ulei (nu se rumeneşte). Se
adaugă un vârf de cuţit de piper. Din aluat se întind două foi ca de tăiţei.

Se taie pătrate, se umplu cu varză, se întorc colţurile spre mijloc, în formă de plic. Colţurile plicului se mai aduc odată spre mijloc şi se lipesc bine, ca să nu iasă varza.

Se coc în tavă la foc potrivit.

Se pot face şi cu varză dulce, care trebuie opărită mai înainte cu borş.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Serbet de capsuni  Ingrediente: 1 pahar de zeamă de căpşuni; 1 kg zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se storc […]
  • Serbet de ciocolata   Ingrediente: 1,250 kg zahăr; 4 pahare apa; 3 batoane ciocolată; 50 g […]
  • Crema de Castane II   Ingrediente: 40 de castane; 300 g zahăr; 1/2 pahar cu apă; 2 linguri de rom; 3 foi de […]
  • Bavarez cu vanilie  Ingrediente: 1/2 l lapte; 6 ouă; 200 g zahăr; 6 foi gelatină; 1 linguriţă […]
  • Palmieri cu cafea Ingrediente: 1 ceaşcă cu zahăr; 200 g făină; 100 g unt; 1/3 pahar cu apă; glazură de […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Varzari http://www.la-cratita.ro/varzari/ […]

Comentarii: Varzari

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player