Vinete Gratinate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Vinete Gratinate

Vinete Gratinate

Ingrediente:

  • 5 vinete;
  • 300 g brânza;
  • 50 caşcaval;
  • 2 ouă;
  • 100 g făină;
  • 100 ml ulei;
  • 50 ml smântână;
  • sare;
  • pesmet;

Mod de preparare:

Vinetele se taie în felii lungi, se presară cu pesmet şi se aşează un rând de vinete, un rând de brânză, iar ultimul rând să fie de vinete.

Se face un sos din gălbenuş, se amestecă cu 1-2 linguri făină, smântâna şi albuşurile bătute spumă, care se toarnă peste vinete. Se presară cu caşcaval ras şi se dă la cuptor la foc potrivit până se gratinează.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Vinete pane Ingrediente: 800 g vinete; 100 g pesmet; 2 ouă; 60 g faină; 150 ml ulei; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Vinete impanate Ingrediente: 5 vinete; 500 g ceapă; 300 g roşii; 4 ardei graşi; 2 legături verdeaţă; 100 g […]
  • Tocana de vinete Ingrediente: 4-5 vinete; 300 g ceapă; 500 g roşii; 100 g ulei; o căpăţână […]
  • Vinete la cuptor Ingrediente: 4 vinete; un kg roşii; 100 g caşcaval; 200 g untură; 50 g […]
  • Vinete impanate Ingrediente: 2 vinete medii; 2 roşii mari; 4 căţei de usturoi; 2 crenguţe frunze de ţelină; 50 […]

Comentarii: Vinete Gratinate

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player