Vinete impanate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive, Aperitive si preparate » Vinete impanate

Vinete impanate

Ingrediente:

  • 2 vinete medii;
  • 2 roşii mari;
  • 4 căţei de usturoi;
  • 2 crenguţe frunze de ţelină;
  • 50 ml ulei;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie în rondele de un cm, după care se presară cu sare şi se lasă 15 minute să se scurgă zeama;

Se pune pe vasul de frigere pe foc, se încălzeşte până la temperatura de frigere şi se unge cu ulei;

Rondelele de vinete scurse pe un prosop de hârtie se prăjesc în vas câte un minut pe fiecare parte, cu capacul pus.

Roşiile se spală şi se taie rondele. Usturoiul se curăţă, se spălă şi se toacă mărunt. Frunzele de ţelină se spală şi se toacă.

După coacere, în vasul nespălat, se aşează un strat de rondele de vinete, unul de roşii, se presară usturoi, frunze de ţelină şi piper, până se presară usturoi, frunze de ţelină şi piper, până se consumă toate ingredientele.

Se pune capacul pe vas şi se ţine pe foc mic până când termocontrolul ajunge la temperatura de fierbere. Se opreşte focul şi vasul se mai ţine acoperit 20 de minute, după care se poate servi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Vinete impanate Ingrediente: 5 vinete; 500 g ceapă; 300 g roşii; 4 ardei graşi; 2 legături verdeaţă; 100 g […]
  • Vinete la cuptor Ingrediente: 4 vinete; un kg roşii; 100 g caşcaval; 200 g untură; 50 g […]
  • Tocana de vinete Ingrediente: 4-5 vinete; 300 g ceapă; 500 g roşii; 100 g ulei; o căpăţână […]
  • Vinete pane Ingrediente: 800 g vinete; 100 g pesmet; 2 ouă; 60 g faină; 150 ml ulei; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Vinete Gratinate Ingrediente: 5 vinete; 300 g brânza; 50 caşcaval; 2 ouă; 100 g făină; 100 ml ulei; 50 […]

Comentarii: Vinete impanate

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player