Zacusca de ardei si gogosari - RETETE CULINARE

Retete culinare » Salate » Zacusca de ardei si gogosari

Zacusca de ardei si gogosari

Ingrediente:

  • 1 kg rosii;
  • 4 gogosari;
  • 4 ardei grasi;
  • 1 morcov mijlociu;
  • 1 ceapa;
  • 2-3 catei de usturoi;
  • 50 ml ulei;
  • 1 lingura de zahar;
  • sare.

Mod de preparare:

Se fierb rosiile si se trec prin sita. Intre timp se coc gogosarii si ardeii. Se curata, se indeparteaza cotorul si semintele, si se taie felii nu prea marunte. Se curata morcovul si se taie felii, de asemenea se taie ceapa pestisori.

Morcovul si ceapa se prajesc usor in ulei si cand s-au inmuiat, se pun in sosul de rosii, impreuna cu gogosarii, ardeii si usturoiul. Se adauga zaharul si se potriveste de sare.

Aceasta zacusca se poate pastra si pe iarna. Pentru aceasta, cand este gata se pune in borcane, se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe ½ de ora intr-un vas cu apa.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Zacusca de vinete si gogosari Ingrediente: 500 g rosii; 2 vinele mijlocii; 4 gogosari; 1 ceapa (dupa gust); 50 ml […]
  • Zacusca de ciuperci Ingrediente: 300 g ciuperci; 300 g arpagic; 200 g măsline; 200 g ceapă; 150 ml ulei; 60 g […]
  • Zacusca de dovleac Ingrediente: 8 kg dovlecel; 4 cepe; 3 ardei; 2kg roşii; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se curăţă […]
  • Maioneza de pasare cu andive Ingrediente: 250 g piept de curcan (sau rasol de gaina); 500 g andive; 3 linguri de ulei; 2 […]
  • Salata de ardei copti Ingrediente: 12 ardei grasi; 3 linguri ulei; 1 lingura otet; sare; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Zacusca de ardei si gogosari

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player