Zacusca de dovleac - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Zacusca de dovleac

Zacusca de dovleac

Ingrediente:

  • 8 kg dovlecel;
  • 4 cepe;
  • 3 ardei;
  • 2kg roşii;

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, se rătălesc, se sărează puţin.

Ceapa şi ardeii se curăţă, se taie şi se pune în cratiţă cu ulei şi puţină apă.

Se lasă să fiarbă până scade apa şi se prăjesc puţin în ulei.

Se adaugă si dovlecelul, dar dupa ce a fost scurs de apă.

Se mai adaugă apă în cratiţă şi se lasă să fiarbă 15 minute.

Apoi se adaugă roşiile care au fost opărite, decojite şi tăiate ca pentru zacusca.

Se condimentează dupa gust cu dafin si piper.

Se lasă să fiarbă până scade.

Se pune în borcane, se căpăceşte şi se dă la dunst rece.

A doua zi se pune la dunst incalzit cel putin jumatate de oră.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Zacusca de ciuperci Ingrediente: 300 g ciuperci; 300 g arpagic; 200 g măsline; 200 g ceapă; 150 ml ulei; 60 g […]
  • Zacusca de vinete si gogosari Ingrediente: 500 g rosii; 2 vinele mijlocii; 4 gogosari; 1 ceapa (dupa gust); 50 ml […]
  • Zacusca de ardei si gogosari Ingrediente: 1 kg rosii; 4 gogosari; 4 ardei grasi; 1 morcov mijlociu; 1 ceapa; 2-3 catei […]
  • Mancare cu Hiribi Ingrediente: 200g hiribi (manatarci) 4 cepe mijlocii 1 lingurita de faina 1 lingura de […]
  • Friganele de mamaliga Ingrediente: 400g malai 1 1|4 l lapte indoit cu apa 3 linguri de branza 25 g unt […]

Comentarii: Zacusca de dovleac

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player