Zacusca de vinete si gogosari - RETETE CULINARE

Retete culinare » Salate » Zacusca de vinete si gogosari

Zacusca de vinete si gogosari

Ingrediente:

  • 500 g rosii;
  • 2 vinele mijlocii;
  • 4 gogosari;
  • 1 ceapa (dupa gust);
  • 50 ml ulei;
  • 1 lingura de zahar;
  • sare.

Mod de preparare:

Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii).

Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi.

Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust).

Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund.

Se poate pastra pe iarna.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Zacusca de ardei si gogosari Ingrediente: 1 kg rosii; 4 gogosari; 4 ardei grasi; 1 morcov mijlociu; 1 ceapa; 2-3 catei […]
  • Zacusca de ciuperci Ingrediente: 300 g ciuperci; 300 g arpagic; 200 g măsline; 200 g ceapă; 150 ml ulei; 60 g […]
  • Zacusca de dovleac Ingrediente: 8 kg dovlecel; 4 cepe; 3 ardei; 2kg roşii; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se curăţă […]
  • Salata de vinete Ingrediente: 2 vinete mari; 1 paharel (de vin) cu ulei; sare; 2 rosii; 1 ardei gras; dupa gust […]
  • Cap de vitel in aspic Ingrediente: jumatate cap de vitel; 3 I apa; 1/2 lingura de sare; 1 ceapa mica; 8 boabe de […]

Comentarii: Zacusca de vinete si gogosari

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player