Ingrediente:
- 500 g aluat de pâine;
- 500 g mămăliga rece;
- 100 g faină;
- 1/2 linguriţă de sare grunjoasă;
- 10 boabe de piper negru;
- 10 boabe de piper roşu;
Mod de preparare:
Se prepară un aluat de pâine.
Într-un vas se omogenizează bine aluatul de pâine cu mămăliga rece, până se obţine o compoziţie moale şi uniformă.
Pe o planşetă se presară făina şi se fac 2 turte din compoziţia obţinută care se pun în forme rotunde, unse cu ulei.
Suprafaţa turtelor se crestează în cruce şi se lasă acoperită la cald, să crească timp de 3 ore.
Boabele de piper negru şi roşu se zdrobesc grosier(nu se macină) şi se presară, împreună cu sarea grunjoasă, pe suprafaţa preparatului.
Formele se pun în cuptorul preîncălzit şi pâinea se coace 40-45 de minute, la foc mediu.