Ingrediente:
- 250 g varză de Bruxelles;
- o ceapă roşie;
- 2 cepe verzi;
- 4-5 roşii-cireaşă;
- 50 g miez de nucă;
- o linguriţă cimbru verde tocat;
Ingrediente Sos:
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- sare;
- piper;
Prepararea Sosului:
Într-o salatieră se amestecă cu telul uleiul de măsline extra virgin, zeamă de lămâie, sarea şi piperul.
Varza de Bruxelles se spală, se taie în două sau în patru, apoi se pune la fiert în apă clocotită cu un praf de sare, la foc mediu, timp de 10 minute.
Imediat cum a fiert se scoate şi se pune în apă cu gheaţă, pentru a opri fierberea şi pentru a-i păstra culoarea verde.
Verzele ,astfel pregătite, se pun în salatieră împreună cu frunzele de cimbru tocate.
Ceapa verde şi cea roşie se curăţă, se spală, apoi se taie mărunt şi se adaugă în salatieră. Compoziţia se amestecă, pentru ca sosul să vină în contact cu toate legumele.
Salata se ornează cu jumătăţi de roşii cireaşă şi se presare cu miez de nucă zdrobit după care se serveşte.