Mancaruri cu legume - RETETE CULINARE

Retete culinare » Mancaruri cu legume

Varza creata pane

Ingrediente: 1,5 kg varză creaţă; 100 g untură; 100 g pesmet; 100 g făină; 2 ouă; piper; sare; Mod de preparare: Se curăţă varza, se pune într-un vas, se presare cu sare şi se toarnă apă clocotită, se acoperă şi se fierbe 10-20 minute. Se scurge şi se presează varza să iasă toată apa, se taie felii de 40-50 g,  se presară cu sare şi piper, se stinge ca să dea... 

Chiftele de varza dulce

Ingrediente: 1,5 kg varză; 150 g franzelă; 2 ouă; 100 g făină; 100 g ceapă; 150 g grăsime; piper; sare; Mod de preparare: Se curăţă varza, se scoate coceanul şi se pune într-un vas cu apă clocotită  cu sare până se opăreşte bine. Se scurge de apă fiartă, se răcesc, presează bine să iasă toată apa şi se dă prin maşină de tocat. Se amestecă cu ceapa tocată... 

Tocana de vinete

Ingrediente: 4-5 vinete; 300 g ceapă; 500 g roşii; 100 g ulei; o căpăţână usturoi; piper; sare; Mod de preparare: Vinetele se taie în careuri şi se opăresc în apă cu sare. Se scurg şi se prăjesc pe rând în ulei după care în acelaşi ulei se prăjeşte ceapa tocată mărunt. Când ceapa s-a rumenit, se adaugă usturoi tocat, vinetele, felii de... 

Chiftele de vinete

Ingrediente: un kg vinete; 150 g ceapă; 100 g franzelă; 2 ouă; 200 ml ulei; 100 g făină; sare; piper; Mod de preparare: Vinetele tăiate felii, se dau prin făină şi se prăjesc pe ambele părţi fără să se ardă. Când s-au răcit, se toacă, se adaugă ceapa tăiata mărunt şi călită, însă bine scursă de grăsime, ouă, piper, franzela înmuiată. Se amestecă... 

Vinete Gratinate

Ingrediente: 5 vinete; 300 g brânza; 50 caşcaval; 2 ouă; 100 g făină; 100 ml ulei; 50 ml smântână; sare; pesmet; Mod de preparare: Vinetele se taie în felii lungi, se presară cu pesmet şi se aşează un rând de vinete, un rând de brânză, iar ultimul rând să fie de vinete. Se face un sos din gălbenuş, se amestecă cu 1-2 linguri făină,... 

Vinete pane

Ingrediente: 800 g vinete; 100 g pesmet; 2 ouă; 60 g faină; 150 ml ulei; Mod de preparare: Vinetele se taie felii în lung, se opăresc şi se şterg de apă după care se trec prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc pe ambele părţi în ulei înfierbântat.  Continuare →

Legume asoratate

Ingrediente: un kg cartofi; 500 g morcovi; 200 g mazăre; 200 g fasole verde; 100 g unt; o legătură pătrunjel verde; sare; Mod de preparare: Legumele curăţate se taie în careuri şi se fierb separat. Când sunt gata, se pun împreună, se adaugă verdeaţa tăiată mărunt şi untul cald. Se servesc ca garnitură la preparate de carne, în special la rasoluri şi regimuri.  Continuare →

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player