Ingrediente:
- un kg de cartofi;
- 200 g morcovi;
- 200 g mazăre;
- 100 g fasole;
- 300 g maioneză;
- 50 g muştar;
- un g piper;
- sare;
- ouă fierte tari;
Mod de preparare:
Această salată diferă de salata "boeuf" şi poate fi decorată mult mai bogat. Serveşte deseori ca garnitură la preparate reci(ouă, peşte, carne). Se fierb legumele, se curăţă de coaje şi se taie în cuburi mici morcovii şi cartofii. Se adaugă mazărea fiartă, fasolea verde fiartă şi tăiată pătrăţele, câteva fire de pătrunjel verde tăiat mărunt, 200 g maioneză, muştar.
Se amestecă totul şi se potriveşte de sare şi piper.
Se aşează totul pe un platou şi se acoperă cu un strat uniform de maioneză. Se decorează, tăieturi din legume şi ouă tari, aranjate în diverse feluri. Cu această salată se pot umple roşii sau gogoşari.