Salata de vinete - RETETE CULINARE

Retete culinare » Salate » Salata de vinete

Salata de vinete

Ingrediente:

  • un kg vinete;
  • 150 ml ulei;
  • sare;
  • ceapă;
  • roşii;
  • ardei gras;

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe jar, pe plită bine închisă sau pe flacără de aragaz după care se pun pe un fund de lemn puţin inclinat pentru ca în timp ce se răcesc, să se scurgă zeama din ele.

Se curăţă cu mâna  înmuiată în apă rece în aşa fel încât să nu rămână nici o bucăţică de coajă arsă. Vinetele curăţate se pun pe un alt fund de lemn, se lasă să se răcească complet şi să se scurgă bine, apoi se toacă ca un satir sau cuţit de lemn. Dacă vinetele au seminţe mari sau părţi tari, se îndepărtează. După ce s-au tocat, vinetele se pun într-un castron de faianţă sau de porţelan, se amestecă bine cu o lingură de lemn, adăugându-se ulei în proporţie de 200 g la un kg de vinete. Se potrivesc de sare. Se poate adaugă şi ceapă tocată mărunt. La prepararea acestei salate se evită vasele sau uneltele de metal care înnegresc vinetele.

Salata de vinete se aranjează pe un platou şi cu o lingură de lemn se fac diferite crestături şi se decorează cu felii de roşii şi ardei graşi.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Salata de vinete

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player