Ingrediente:
- un borcan conservă fasole verde ;
- un borcan fasole galbenă ;
- un borcan conservă fasole boabe;
- o conservă porumb;
- 2 legături mărar verde tocat;
- 4 fire usturoi verde;
- 4 cepe verzi;
- o ceapă roşie;
Ingrediente sos:
- 4 linguri ulei de măsline;
- 4 linguri de ketchup;
- 4 linguri de oţet balsamic;
Mod de preparare:
Conţinutul conservelor se pune, pe rând într-o sită, se strecoară, se plăteşte, fasolea verde şi galbenă se taie la dimensiunea de circa 3 cm dacă este cazul şi se pune într-o salatieră.
Usturoiul verde şi ceapă verde se curăţă, se spală şi se taie inele, care se adaugă peste legume.
Ceapa roşie, se curăţă , se spală, se taie rondelele şi se pune în salatieră.
Prepararea sosului : Într-un bol se pune ketchupul şi se freacă cu uleiul de măsline adăugat treptat. Peste ele se adaugă oţetul balsamic, sarea şi piperul. Sosul se bate bine cu un tel pentru omogenizarea după care se toarnă în salatieră.
Totul se amestecă pentru omogenizare.
mărarul verde tocat se adaugă la sfârşit, înainte de servire, pentru a-şi păstra aroma şi a conferi o savoare specifică salatei.