Ingrediente:
- 4 fire ceapă verde;
- o ceapă roşie de apă;
- o ceapă albă;
- 2 andive;
- 12 măsline negre;
- 4 linguri ulei de măsline;
- 4 linguri oţet de mere ;
- frunze de mărar;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Ceapa verde se curăţă, se spală, se taie inele şi apoi se pune în salatieră.
Ceapa roşie de apă(de forma lunguiaţa), se curăţă, se spală şi se taie rondele care se pun în salatieră.
Ceapa albă se curăţă, se spală şi se taie feliuţa, apoi se adaugă în salatieră.
Adivele se spală rapid cu apă rece, se îndepărtează cotorul, apoi se taie în rondele de circa 3 mm grosime şi se pun peste ceapă.
Măslinele se curăţă de salturi, se toacă mărunt şi se adaugă în salatieră.
Într-un borcan se pun uleiul de măsline, oţetul,2-3 linguri de apă, sarea, piperul şi mărarul tocat. Se închide cu capacul şi se agită bine conţinutul.
Sosul obţinut se toarnă peste legume în salatieră şi se amestecă totul. Preparatul se poate servi imediat sau se poate păstra 2-3 ore la frigider.