Ingrediente:
- 300 g carne afumata sau 100 g slanina;
- 3 capatini de salata verde;
- 1 lingura ulei;
- 1 lingura faina;
- 1 ceasca mare cu lapte acru sau iaurt;
- 1 lingura ceapa tocata marunt;
- marar si patrunjel verde tocat;
- 1 ou;
- 2 linguri smantana;
- sare;
- usturoi pisat.
Mod de preparare:
Carnea afumata spalata si desarata, taiata in bucati potrivite se pune la fiert cu apa rece.
Intre timp salata se desface in frunze, se spala bine si frunzele prea mari se taie in bucati. Se adauga la carnea fiarta complet.
Se incinge uleiul in cratita, se adauga faina, se rumeneste putin, se pune ceapa. Se stinge cu apa si se toarna peste supa.
Dupa cateva minute de fiert se toarna oul batut cu furculita si se amesteca usor sa formeze fulgi mai mari. Se adauga verdeata, laptele acru sau iaurtul si sarea necesara.
In loc de afumatura se taie in cuburi mici 100 g slanina afumata.
Se prajeste, peste ea se sparge oul si se adauga la supa preparata.