Scoici in sos de vin alb - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Scoici in sos de vin alb

Scoici in sos de vin alb

Ingrediente:

  • 2 kg de scoici(midii);
  • 2 căţei de usturoi;
  • 2 cepe;
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat;
  • 400 ml supă de legume;
  • 400 ml vin alb sec;
  • 4 linguri ulei de măsline;

Mod de preparare:

Scoicile se spală bine sub jet de apă, eventual cu o perie pentru a îndepărta mustăţile şi nisipul de pe ele.

Usturoiul şi ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.

Într-un vas se încălzeşte uleiul de măsline iar usturoiul şi ceapa se călesc un minut la foc domol.

Acum se adaugă scoicile spălate iar după un minute se pun supă de legume şi vinul alb. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă totul să fiarbă 8-10 minute, la foc mediu, scuturând vasul din când în când.

Scoicile astfel pregătite se servesc în farfurii adânci, cu mult sos şi cu pătrunjel verde tocat, presărat peste ele.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Scoici cu rosii Ingrediente: 2 kg scoici; un kg roşii-cireaşă; 4-5 fire ceapă verde; 2-3 linguri frunze de […]
  • Marinata fiarta Ingrediente: 50 ml ulei; 50 g ceapă; 50 g morcovi; 20 g rădăcină pătrunjel; 30 g […]
  • Caracatita in sos de rosii Ingrediente: o caracatiţă de circa un kg; 2 cepe; 2 căţei de usturoi; 100 ml ulei; un pahar de […]
  • Pulpe de pui la cuptor cu smantana Ingrediente: 1. Friptura 4 pulpe intregi sau 8 pulpe inferioare; 1 kg de cartofi; 50 g de […]
  • Varza umpluta Ingrediente: o varză dulce(circa 1,5 kg); o cană orez fiert; o cană ciuperci tocate; o ceapă […]

Comentarii: Scoici in sos de vin alb

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player